Bici y contaminación

Bici y contaminación

08 Octubre 2012
0 comentarios

¡3500 muertes en el área de Barcelona debidos a la contaminación! Esto es lo que publica la web de la Universidad Politécnica de Catalunya. Barcelona, Madrid y Zaragoza superan los límites de contaminación atmosférica establecidos por la Comunidad Europea. Sorprende que, al menos el Ayuntamiento de Barcelona, anuncie políticas restrictivas con la bicicleta, en lugar de apostar decididamente por este medio de transporte urbano cuya proyección va en alza, entre otras cosas porque con la crisis, los incrementos del precio de la gasolina y de los transportes públicos, es una de las pocas alternativas viables para muchos ciudadanos.

La web original
http://www.upc.edu/sostenible2015/noticies/la-contaminacio-atmosferica-d...


Barcelona supera els límits comunitaris de contaminació atmosfèrica

La ciutat de Barcelona, si manté els actuals nivell de contaminació atmosfèrica, s’arrisca a ser sancionada per la Unió Europea, com va advertir a finals de l’any passat el comissari de Medi Ambient Stavros Dimas. De fet, la Comissió Europea ha citat Barcelona, Madrid i Saragossa entre les ciutats europees amb més contaminació.
Segons un estudi elaborat per al Departament de Medi Ambient en 2007, la contaminació causa unes 3.500 morts evitables cada any només a l'àrea de Barcelona. Les causes són principalment el diòxid de nitrogen, un gas tòxic que irrita el sistema respiratori, així com les partícules en suspensió, que poden arribar a produir asma, càncer de pulmó i altres problemes cardiovasculars. Segons l’estudi, els valors marcats per la normativa europea es van ultrapassar sistemàticament a Barcelona. Fins i tot les dades indiquen que, amb relació a partícules i diòxid de nitrogen, s’han triplicats els valors recomanats per la Organització Mundial de la Salut.
José Maria Baldasano, professor de la UPC i expert contractat pel Departament de Medi Ambient per mesurar l'eficàcia del seu pla de millora de l'aire, informa que algunes mesures contingudes en el Pla de Mobilitat com la limitació de la velocitat a 80 quilòmetres per hora en els accessos a la ciutat, el foment de l'ús del transport públic i el desplegament del Bicing són importants per pal·liar aquest problema. Tot i així, "sense una altra bateria de mesures urgents serà impossible aconseguir-ho".